donderdag 7 mei 2015

Afspraak met de geschiedenis

Deze morgen vielen er welgeteld drie regendruppels, waarbij een aantal sceptici dachten dat de dag in het water zou vallen.  Onze weercomputer accuweather had het echter bij het rechte eind door te voorspellen dat de zon er rond 10 uur zou doorkomen.  
Via het plateau voorbij Sa Torre en Porreres werd er “koers“ (gezond, zonder mekaar te forceren) naar de Monte Sion en even verder naar San Salvador.  De geschiedenis werd er geschreven door de monniken, die hier eeuwen geleden hebben gewond.  Nu hangen boven in de kapel de 7 wereldkampioenentruien van Guillermo Timoner, de bekende Mallorcaanse halve fond renner, die menig duel heeft uitgevochten met onze Belgen, Dolf Verscheuren en Paul De Paepe.  Het werd opnieuw een mooie tocht.
De recreanten hadden zoveel goeds en moois gehoord van hun echtgenoten dat zij aan de begeleider de vraag stelden om naar Valdemossa te fietsen. Zo gezegd, zo gedaan.  De wind, die gisteren fel op de neus blies, had de andere kant gekozen en zo werd het veel gemakkelijker. Een lekke band kon de pret niet deren.  De klim naar het stadje van Chopin werd zeer verstandig aangepakt, zodanig dat iedereen met de glimlach boven kwam. Wij hadden nog voldoende tijd voor een wandeling door dit mooie stadje met zeer mooie winkeltjes en galerijtjes. Een lekker ijsje sloot onze dag af.