zondag 3 mei 2015

Terugblik op fantastische week

Bericht geschreven op zaterdag.

Van bij het ontwaken, stond de zon al volop aan de horizon te blinken. Wij vertrokken dan ook met het nodige smeersel als voorzorg. Wanneer wij even halt hielden voor een drinkstop, merkte iemand aan de overkant een zwarte zeug op. De biggetjes zochten achter haar brede rug de schaduw op. Tussendoor lieten zij hun schattige snuitjes zien, een beetje vertwijfeld tussen angst en nieuwsgierigheid.  Wij vervolgden dan onze rit langs kleine baantjes en zo ontdekten wij aan de kerk van Ariany een prachtig panorama. Even verder  vielen de immens grote cactussen op. In Sineu hebben wij genoten van lekkere pizza’s in de schaduw van de zeer mooi gerenoveerde kerk. Op onze terugweg kwamen wij langs een sinaasappelplantage, waarvan het muurtje stuk was. Wij konden dan ook niet aan de verleiding weerstaan om even over het muurtje te wippen en te proeven van deze sappige vruchten. Wij voelden ons even als Eva, die van de verboden vrucht proefde. Maar smaken deed het zeker.

Omdat de zon toch op onze ruggen brandde, werd er uiteraard nog een terrasje gedaan. Blijkbaar was er ook een binnenbandje, dat last kreeg van de hitte en zijn laatste adem uitblies.  Met vereende krachten was alles snel opgeklaard.

De wielertoeristen trokken naar Bunyola, vanwaar zij de prachtige klim over de Col de Oriƫnt hebben bedwongen om zo door de boomgaarden en de groententuin van Mallorca terug te keren.

We mogen zonder overdrijven spreken van een zeer mooie week. De Cava voor het eten zal ons zeker deugd doen. Het hotel biedt ons deze avond een gala-buffet aan. Dit schept hoge verwachtingen, want het was al elke avond ons buikje vol smullen van de diverse lekkernijen. De confrontatie met de weegschaal op het thuisfront  gaan wij voorlopig nog wat vergeten.